Skip to main content

Holnap indulás!

Holnap 12:20-kor száll fel a gépem és 13:50-kor érkezik Lutonra (a menetrend szerint). Egy kicsit izgulok azért. Nyilván jár ilyenkor az ember agya: milyen lesz mégis. Tényleg passzolunk-e majd egymáshoz, kijövök-e a gyerekekkel, bejönnek-e a számításaim, biztosan jó döntést hoztam-e... Válasz persze egyikre sincs, mert ez mind a jövő zenéje. Egy valami biztos, hogy az embernek ki kell tartani amellett, amiben hisz és amit a szíve súg, nem mindig az észre hallgatni. Nekem most ezt súgja. Hogy menjek. Hogy merjek elmenni és tartsak ki amellett, amit elhatároztam magamnak. Kaptam hideget, meleget is a döntésem miatt. Van, aki szerint hülyeség, amit csinálok, van, aki szerint bátorság, de mivel csakis magamnak kell elszámolnom a végén, ezért bár meghallgattam mindenféle érvet, ellenérvet, én mégis kitartok a döntésem mellett és azt mondom: majd meglátjuk.

Ma még vár rám a pakolás. Beszállókártya kinyomtatása. Gondolatok, érzelmek rendezése. A többi pedig a holnap. Legközelebb már Londonból jelentkezem! ;)

"Senki sem ígérte, hogy az élet harmonikus, döccenő nélküli. Anyám azt mondta, egyet tanulj meg: hétfőn hétfő, kedden kedd. Egyik sem ikertestvér. Hogy mit hoz a kedd, azt ne kezdd el siratni félelmedben hétfőn. Hogy mit adhat a kedd, azt ne tervezd hétfőn. Hátha nem hozza be. Az egyik nap ilyen, a másik olyan. Egyetlenegyet kell megjegyezni, ha harmonikusan élni akarsz. Ha jót hoz, akkor józanul viseld, hogy most örömöd van. Józanul és fegyelemmel. És ha baj van, azt is viseld józanul és fegyelemmel. Engem erre neveltek." - Szabó Magda

Comments

 1. Szia, melyik reszen leszel Londonnak ?

  ReplyDelete
  Replies
  1. szia! East Finchleyben leszek. :)

   Delete
 2. Kicsit messze tolunk...mi délen lakunk de ha van kedved néha ossze futhatunk :) nekem mar van egy babom de elotte en is nanny/au pair voltam Svájcban majd Londonban :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. persze szívesen! :) ide tudsz írni elérhetőséget: nikolettpleck@gmail.com

   Delete
 3. Szia! Remélem minden jó eddig, várom a fejleményeket! Imádtam Londont. :) Finchley pedig jó helyen van szerintem :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. köszi Barbi, minden ok eddig! Te London melyik részén voltál? :)

   Delete
  2. Én Mill Hillben voltam. :)

   Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Huge Update

Helló!

Nagyon régen nem jártam erre, de sok minden történt, és gondoltam ne lógjon már itt ez a blog csak úgy, kezdeni kéne vele valamit.

Még hónapokkal ezelőtt átraktam ugyan minden bejegyzést wordpressre, de egy idő, és egy elég negatív poszt után letöröltem. Igazából írni se nagyon volt kedvem már, elhatalmasodtak a szürke hétköznapok...

Szóval, ott hagytam abba, hogy munkát kaptam a Costánál, Ealingben, még tavaly júliusban. Elköltöztem a családtól albérletbe, ahol a mai napig is lakom. Szeptemberben viszont átraktak egy másik Costába, Hammersmithbe.

Eleinte tök izgi volt ez az új élethelyzet, végre éltem a kis "normális" életem, nem voltak síró gyerekek meg host family, új dolgokat tanultam, új embereket ismertem meg, független lettem úgymond, de aztán persze ahogy kezdtem megismerni a companyt, meg a munkatársakat úgy jöttek elő a problémák is.
(Azt viszont nem bánom amúgy, hogy átraktak, mert jobb társaságba kerültem és az üzlet sem olyan forgalmas, szóval maga a munk…

Amikor a csillagok együtt állnak...

Az előző bejegyzésem ott fejeztem be, hogy talán felvesznek a Vöröskereszthez. No, végül is július 15-én fel is vettek. Az azt megelőző időszakban viszont eléggé rottyon voltam.
Áprilistól július közepéig tehát csak lógtam a levegőben. Borzasztó volt az a három és fél hónap: nagy volt a bizonytalanság, alig találtam munkát, nem tudtam mi lesz, szóval elég stresszes volt, mert koránt sem volt olyan zökkenőmentes visszarázódni a hazai életbe, mint gondoltam. Sokat tépelődtem, hogy megérte-e visszajönni, nem kellett volna mégis csak kitartóbbnak lennem és Londonban maradni, minek jöttem egyáltalán haza stb. Aztán nyilván, amikor megkaptam a munkát fellélegeztem kicsit, elindult végre az itteni életem. Jó volt újra közösségben lenni és kezdetben a munka is nagyon tetszett, jól éreztem magam. :) 
Aztán kb. két hónap elteltével kezdtek előjönni a problémák és rájöttem, hogy ez mégsem az, amit hosszú távon csinálni szeretnék, sőt lépni kell minél előbb. Úgyhogy itt megint jött egy kevésbé k…

National Insurance Number igénylés

Yupp, szombaton NI number (NIN, NINo, kinek ahogy tetszik; nekem így) interjúm volt a Whitechapel Job Centre Plusban. :)

Hétfőn töltöttem ki a jelentkezésem online (telefonon is lehet őket hívni; meg kell adni olyan alapadatokat, mint cím, telefon, foglalkozás, miért akarok NI numbert és igényeltem-e már korábban), majd egy-két óra múlva jött az email a szombati időponttal. Az emailben megjelölték az interjú helyét, illetve, hogy milyen dokumentumokat szükséges bemutatnom majd. Pénteken kaptam (behívó)levelet is, amiben újra részletezték az interjú helyét, idejét, a szükséges dokumentumokat stb. Ilyenek szerepeltek benne, hogy személyi azonosságot igazoló okmány (útlevél), születési anyakönyvi kivonat, lakcím igazoló, illetve mindenféle dokumentum arra az estre, ha az ember házas, plusz ha dolgozik, akkor munkáltatótól valamiféle igazolás stb stb... Mivel ez a kettő engem nem érintett, ezért nem is nagyon foglalkoztam velük, így nem emlékszem pontosan. Mivel kicsit izgultam, ezért utá…