Skip to main content

Half term

Azt mondja ma este nekem az 5 éves, miközben adom rá a pizsamát: "Te miért nem edzel? Nem is jársz edzőterembe. Tegnap se voltál, meg azelőtt se, meg azelőtt se... Te nem is edzel!" - tud valamit. :D Másrészt ezek szerint az edzés számára a gymet jelenti. Ami érthető, mivel itt mindenki rendszeresen jár edzőterembe vagy teniszezni/focizni/golfozni. Azt viszont nem tudja, hogy az edzőterem belépőjét nem az au pair fizetéshez szabták. :)

Ma délelőtt viszont majdnem hanyatt estem attól, amit hallottam. Azért egy 5 éves szájából hallani, hogy "No means yes...", az azért megrendítő volt. 

Amúgy. Hétvége.

A múlt hétvégére semmi különösebbet nem terveztem, csak könyveket, kávét és sétálást. Úgyhogy meglátogattam a golders greeni könyvtárat, majd a Starbucksban ücsörögtem egy darabig egy PSL és répatorta társaságában. Utóbbi nagyon fini volt, előbbiből viszont nekem most így elég volt, köszönöm. :D
Vasárnap pedig a North Finchleyben található magyar bolt volt porondon, ami annnnnnnnyira jól esett! :) Majd a Friary parkban időztünk egy kicsit.


A héten őszi szünet van, de szerencsére csomó elfoglaltságuk lesz, úgyhogy talán nem lesz vészes. :)
Ma a nagyszülőkkel töltötték a napot a gyerekek, ezért volt egy kis időm napfürdőzni a parkban. Huh, eszméletlen jó idő volt ma! És eszméletlen gyönyörű volt a park! <3

Comments

Popular posts from this blog

Amikor a csillagok együtt állnak...

Az előző bejegyzésem ott fejeztem be, hogy talán felvesznek a Vöröskereszthez. No, végül is július 15-én fel is vettek. Az azt megelőző időszakban viszont eléggé rottyon voltam.
Áprilistól július közepéig tehát csak lógtam a levegőben. Borzasztó volt az a három és fél hónap: nagy volt a bizonytalanság, alig találtam munkát, nem tudtam mi lesz, szóval elég stresszes volt, mert koránt sem volt olyan zökkenőmentes visszarázódni a hazai életbe, mint gondoltam. Sokat tépelődtem, hogy megérte-e visszajönni, nem kellett volna mégis csak kitartóbbnak lennem és Londonban maradni, minek jöttem egyáltalán haza stb. Aztán nyilván, amikor megkaptam a munkát fellélegeztem kicsit, elindult végre az itteni életem. Jó volt újra közösségben lenni és kezdetben a munka is nagyon tetszett, jól éreztem magam. :) 
Aztán kb. két hónap elteltével kezdtek előjönni a problémák és rájöttem, hogy ez mégsem az, amit hosszú távon csinálni szeretnék, sőt lépni kell minél előbb. Úgyhogy itt megint jött egy kevésbé k…

National Insurance Number igénylés

Yupp, szombaton NI number (NIN, NINo, kinek ahogy tetszik; nekem így) interjúm volt a Whitechapel Job Centre Plusban. :)

Hétfőn töltöttem ki a jelentkezésem online (telefonon is lehet őket hívni; meg kell adni olyan alapadatokat, mint cím, telefon, foglalkozás, miért akarok NI numbert és igényeltem-e már korábban), majd egy-két óra múlva jött az email a szombati időponttal. Az emailben megjelölték az interjú helyét, illetve, hogy milyen dokumentumokat szükséges bemutatnom majd. Pénteken kaptam (behívó)levelet is, amiben újra részletezték az interjú helyét, idejét, a szükséges dokumentumokat stb. Ilyenek szerepeltek benne, hogy személyi azonosságot igazoló okmány (útlevél), születési anyakönyvi kivonat, lakcím igazoló, illetve mindenféle dokumentum arra az estre, ha az ember házas, plusz ha dolgozik, akkor munkáltatótól valamiféle igazolás stb stb... Mivel ez a kettő engem nem érintett, ezért nem is nagyon foglalkoztam velük, így nem emlékszem pontosan. Mivel kicsit izgultam, ezért utá…