Skip to main content

Egész héten sütött a Nap!

Egyelőre minden ok. Honvágyam már nincs, de néha még mindig a döntésem helyességén gondolkozom... Aztán jön a hétvége, ami általában mindig meggyőz. Rájöttem, hogy muszáj kimozdulni. Mindig. Nem szabad hétvégén bent maradni, mert negatívan hat. Szombaton pl semmi kedvem nem volt kimozdulni. Majdnem úgy döntöttem, hogy bent maradok, de aztán mégis kimozdultam. És nagyon feltöltött. Pedig nem csináltam semmi extrát. Pedig egyedül is voltam, de mégis. Ennek az lett az eredménye, hogy betértem a Brent Cross shopping centerbe és elvertem egy csomó pénzt szép füzetekre meg tollra. (Ez az új kedvenc boltom...) De nem tervezek rendszeres látogatója lenni. Ellen kell állnom a csábításnak, amennyire csak lehet. Azért valamikor még egy pass case-re befizetek... :) Ja és a nap végét egy Pumpkin Spice Latteval zártam. Csak a hangulat kedvéért, meg mert a csapból is ez folyik, egyébként a minőségi kávét pártolom. Egyébként nekem ízlett, és mivel egész nap ettem/ittam semmit igazából, ezért helyre is tette a vércukor szintem.

Ma a csodás Hampsteadben tettem látogatást. Azt hiszem elég jó helyen van ez a Finchley, mert hogy tök jó dolgok vannak a környéken is és minden elég közel van.
Szerintem rendszeres látogatója leszek a helynek, mert hogy marhára tetszett! Remek parkok/erdők (Hampstead Heath - Parliament Hill - Kenwood - Golders Hill park), dombok/völgyek, kávézók/pékségek - mi szem szájnak ingere és azok a házak... Mellesleg soksoksoksoksoksok ismert embernek volt/van itt háza/lakása/birtoka. Pl. a híres-neves Harry Stylesnak (:D), vagy Jamie Olivernek, de Benedict Cumberbatch is itt lakott korábban... Azért emeltem ki Harryt, mert az ő házát történetesen elég könnyű észrevenni. Állítólag amikor itthon van paparazzók és fangirlök dekkolnak a ház előtt. Nem meglepő. Na mindegy. Nem vagyok 1D fan, meg nem szoktam híres emberek nyomában loholni, de azért mégis csak érdekes szerintem.  Comments

  1. Brent Cross jó hely :D Hampstead Heath közelében állítólag a Le Pain Quotidien nevű helyen több híresség is megfordul (én nem voltam de többször hallottam) ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. köszi az infót Barbi! :D majd egyszer meglesem...

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Huge Update

Helló!

Nagyon régen nem jártam erre, de sok minden történt, és gondoltam ne lógjon már itt ez a blog csak úgy, kezdeni kéne vele valamit.

Még hónapokkal ezelőtt átraktam ugyan minden bejegyzést wordpressre, de egy idő, és egy elég negatív poszt után letöröltem. Igazából írni se nagyon volt kedvem már, elhatalmasodtak a szürke hétköznapok...

Szóval, ott hagytam abba, hogy munkát kaptam a Costánál, Ealingben, még tavaly júliusban. Elköltöztem a családtól albérletbe, ahol a mai napig is lakom. Szeptemberben viszont átraktak egy másik Costába, Hammersmithbe.

Eleinte tök izgi volt ez az új élethelyzet, végre éltem a kis "normális" életem, nem voltak síró gyerekek meg host family, új dolgokat tanultam, új embereket ismertem meg, független lettem úgymond, de aztán persze ahogy kezdtem megismerni a companyt, meg a munkatársakat úgy jöttek elő a problémák is.
(Azt viszont nem bánom amúgy, hogy átraktak, mert jobb társaságba kerültem és az üzlet sem olyan forgalmas, szóval maga a munk…

Hazaköltöztem

Az utolsó napok a Costánál borzalmasak voltak. A végén már nagyon bántam, hogy eddig elhúztam a dolgot, és nem léptem ki korábban. Szó szerint fájt. Mivel utáltam az egészet, ezért semmiféle búcsúzkodás nem volt: sem vásárlóktól, sem a csapattól. Egy picit meghatódtam, mikor utoljára clock off-oltam, mert azért mégis csak lezárult egy hosszabb időszak és én ilyen érzelgős vagyok... Mindig úgy képzeltem egyébként, hogy ha egyszer otthagyom a helyet/várost, akkor csapunk valami kis búcsúbulit a többiekkel, de a végére eléggé elmérgesedtek a dolgok. Az utolsó hetekben a manageren kívül kb senkivel nem is beszéltem már. Úgyhogy ez elmaradt. Egyedül búcsúzkodtam hát Londontól. 
Az utolsó hetekben, napokban igyekeztem megnézni olyan dolgokat, amiket addig nem láttam, elmenni olyan helyekre, ahol még nem jártam, illetve újra meglátogattam a kedvenc helyeimet. Legalábbis próbáltam. Pl. Greenwichbe szerettem volna még egyszer elmenni, de már nem fért bele.
Aztán jött a szokásos pakolás-rémálo…

És, mi van veled azóta? Meló?

Áprilisban szülinapokat ünnepeltünk (#Apu50), és jó volt a Húsvétot családi körben, a hagyományoknak megfelelően eltölteni. Tavaly ez ugye kimaradt, amikor még aupairkedtem. Nekem ezek az ünnepek fontosak, és ilyen formában szeretném majd továbbadni a saját gyermekeimnek is. Ezért volt rossz, amikor abban a semmilyen környezetben kellett eltöltenem...
Aztán ahogy ezek lementek, elkezdtem munkát keresni. Ugyebár van szakmám, dietetikus vagyok, így elsősorban abban szerettem volna/szeretnék elhelyezkedni. Most már mondhatjuk, hogy két hónapja munkakereső vagyok, de egyetlen olyan álláshirdetésre tudtam csupán jelentkezni, ami a szakmám. Megjelent több is az utóbbi időben, de sajnos az elvárásoknak nem minden esetben feleltem meg. Sajnos ez esetben az interjúig sem jutottam el, nem hívtak be. Azóta pedig konkrétan semmi olyan nincs, amire szívesen jelentkeznék, megfelelne. Úgyhogy jött a B terv, hogy akkor átmenetileg, amíg nem kapok a szakmában állást, más után nézek. Gondoltam, hogy n…