Skip to main content

Egész héten sütött a Nap!

Egyelőre minden ok. Honvágyam már nincs, de néha még mindig a döntésem helyességén gondolkozom... Aztán jön a hétvége, ami általában mindig meggyőz. Rájöttem, hogy muszáj kimozdulni. Mindig. Nem szabad hétvégén bent maradni, mert negatívan hat. Szombaton pl semmi kedvem nem volt kimozdulni. Majdnem úgy döntöttem, hogy bent maradok, de aztán mégis kimozdultam. És nagyon feltöltött. Pedig nem csináltam semmi extrát. Pedig egyedül is voltam, de mégis. Ennek az lett az eredménye, hogy betértem a Brent Cross shopping centerbe és elvertem egy csomó pénzt szép füzetekre meg tollra. (Ez az új kedvenc boltom...) De nem tervezek rendszeres látogatója lenni. Ellen kell állnom a csábításnak, amennyire csak lehet. Azért valamikor még egy pass case-re befizetek... :) Ja és a nap végét egy Pumpkin Spice Latteval zártam. Csak a hangulat kedvéért, meg mert a csapból is ez folyik, egyébként a minőségi kávét pártolom. Egyébként nekem ízlett, és mivel egész nap ettem/ittam semmit igazából, ezért helyre is tette a vércukor szintem.

Ma a csodás Hampsteadben tettem látogatást. Azt hiszem elég jó helyen van ez a Finchley, mert hogy tök jó dolgok vannak a környéken is és minden elég közel van.
Szerintem rendszeres látogatója leszek a helynek, mert hogy marhára tetszett! Remek parkok/erdők (Hampstead Heath - Parliament Hill - Kenwood - Golders Hill park), dombok/völgyek, kávézók/pékségek - mi szem szájnak ingere és azok a házak... Mellesleg soksoksoksoksoksok ismert embernek volt/van itt háza/lakása/birtoka. Pl. a híres-neves Harry Stylesnak (:D), vagy Jamie Olivernek, de Benedict Cumberbatch is itt lakott korábban... Azért emeltem ki Harryt, mert az ő házát történetesen elég könnyű észrevenni. Állítólag amikor itthon van paparazzók és fangirlök dekkolnak a ház előtt. Nem meglepő. Na mindegy. Nem vagyok 1D fan, meg nem szoktam híres emberek nyomában loholni, de azért mégis csak érdekes szerintem.  Comments

  1. Brent Cross jó hely :D Hampstead Heath közelében állítólag a Le Pain Quotidien nevű helyen több híresség is megfordul (én nem voltam de többször hallottam) ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. köszi az infót Barbi! :D majd egyszer meglesem...

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Huge Update

Helló!

Nagyon régen nem jártam erre, de sok minden történt, és gondoltam ne lógjon már itt ez a blog csak úgy, kezdeni kéne vele valamit.

Még hónapokkal ezelőtt átraktam ugyan minden bejegyzést wordpressre, de egy idő, és egy elég negatív poszt után letöröltem. Igazából írni se nagyon volt kedvem már, elhatalmasodtak a szürke hétköznapok...

Szóval, ott hagytam abba, hogy munkát kaptam a Costánál, Ealingben, még tavaly júliusban. Elköltöztem a családtól albérletbe, ahol a mai napig is lakom. Szeptemberben viszont átraktak egy másik Costába, Hammersmithbe.

Eleinte tök izgi volt ez az új élethelyzet, végre éltem a kis "normális" életem, nem voltak síró gyerekek meg host family, új dolgokat tanultam, új embereket ismertem meg, független lettem úgymond, de aztán persze ahogy kezdtem megismerni a companyt, meg a munkatársakat úgy jöttek elő a problémák is.
(Azt viszont nem bánom amúgy, hogy átraktak, mert jobb társaságba kerültem és az üzlet sem olyan forgalmas, szóval maga a munk…

Amikor a csillagok együtt állnak...

Az előző bejegyzésem ott fejeztem be, hogy talán felvesznek a Vöröskereszthez. No, végül is július 15-én fel is vettek. Az azt megelőző időszakban viszont eléggé rottyon voltam.
Áprilistól július közepéig tehát csak lógtam a levegőben. Borzasztó volt az a három és fél hónap: nagy volt a bizonytalanság, alig találtam munkát, nem tudtam mi lesz, szóval elég stresszes volt, mert koránt sem volt olyan zökkenőmentes visszarázódni a hazai életbe, mint gondoltam. Sokat tépelődtem, hogy megérte-e visszajönni, nem kellett volna mégis csak kitartóbbnak lennem és Londonban maradni, minek jöttem egyáltalán haza stb. Aztán nyilván, amikor megkaptam a munkát fellélegeztem kicsit, elindult végre az itteni életem. Jó volt újra közösségben lenni és kezdetben a munka is nagyon tetszett, jól éreztem magam. :) 
Aztán kb. két hónap elteltével kezdtek előjönni a problémák és rájöttem, hogy ez mégsem az, amit hosszú távon csinálni szeretnék, sőt lépni kell minél előbb. Úgyhogy itt megint jött egy kevésbé k…

National Insurance Number igénylés

Yupp, szombaton NI number (NIN, NINo, kinek ahogy tetszik; nekem így) interjúm volt a Whitechapel Job Centre Plusban. :)

Hétfőn töltöttem ki a jelentkezésem online (telefonon is lehet őket hívni; meg kell adni olyan alapadatokat, mint cím, telefon, foglalkozás, miért akarok NI numbert és igényeltem-e már korábban), majd egy-két óra múlva jött az email a szombati időponttal. Az emailben megjelölték az interjú helyét, illetve, hogy milyen dokumentumokat szükséges bemutatnom majd. Pénteken kaptam (behívó)levelet is, amiben újra részletezték az interjú helyét, idejét, a szükséges dokumentumokat stb. Ilyenek szerepeltek benne, hogy személyi azonosságot igazoló okmány (útlevél), születési anyakönyvi kivonat, lakcím igazoló, illetve mindenféle dokumentum arra az estre, ha az ember házas, plusz ha dolgozik, akkor munkáltatótól valamiféle igazolás stb stb... Mivel ez a kettő engem nem érintett, ezért nem is nagyon foglalkoztam velük, így nem emlékszem pontosan. Mivel kicsit izgultam, ezért utá…