Skip to main content

Happy Friday!Üdv!


Egészen álmosan telt a hét. Lehet az időjárás miatt, lehet azért mert éjjelente nagyon fázom és folyton felébredek, ezért nem tudom kipihenni magam... Egészen jól telt egyébként olyan szempontból, hogy a legtöbb napon valamilyen oknál fogva (playdate, délutáni elfoglaltság, anyuval vásárlás...) alig láttam a gyerekeket, ezért nem is kellett túl sok időt velük töltenem. Minta au pair vagyok, tudom. :) Úgyhogy csak pár gondolat.

Jó ez a suli, ahova járok, csak idegesítő, hogy a német lányok folyamat csak németül beszélnek. De még óra közben is egymás között. Ezért kicsit el is ment a kedvem attól, hogy barátkozzam velük megmondom őszintén.

Campbell&Syme
Szerdán sikerült végre eljutnom abba a kávézóba, amit már korábban kinéztem magamnak. Itt van egy köpésre és saját pörkölésű, minőségi kávét árulnak. Nagy ritkaság! Picike hely, kb 14 ember, ha le tud ülni, ellenben nagyon hangulatos. És kicsit emlékeztet az én legkedvencebb pécsi helyemre, a Pécsi Kávéra. Ami nagyon hiányzik, de most egy picit úgy érzem pótol ez a hely.  Cafe latte+sajtos, paradicsomos, pestos toastie volt a menüm. Mindkettő nagyon fini volt! :) Úgyhogy tuti törzshely. Egyetlen hibája, hogy hétköznapokon 2-ig, hétvégén pedig csak 4-ig van nyitva, de lehet ez csak nekem furcsa/rossz, mert hozzászoktam a PK 8 órai zárásához... :)

Szerdán lefoglaltam az irreálisan, felfoghatatlanul drága repjegyemet az Ünnepekre. Ma visszaigazolt a wizzair, hogy minden rendben volt az utalással és enyém a hely. (Szuper, nagyon köszönöm, de akkor is utállak!) Úgyhogy 65 nap múlva, vagyis december 20-án indulok haza, de lehet, hogy 21. lesz, mire megérkezem, mert hogy 23:55-re ér BP-re a gép. Vissza pedig január 1-jén - :(((( - jövök, egy délutáni járattal. Január 4-ig engedtek el, de a horror árak miatt, sajnos ezt a napot kellett választanom. 11 és fél nap otthon. :) Már nagyon várom!!! Hiányzik mindenki és imádok amúgy otthon lenni, de erre még később lehet visszatérek...

Ééés végre hétvége. A mai napot egy jó adag sushival zártam. Isteni, imádom, de mégis olyan bizarr nyers húst enni...

Szép hétvégét mindenkinek! :)

Comments

 1. szia!:) En is eszak-Londonban vagyok aupair, es ugyanez nekem is a tapasztalatm a nemet lanyokkal, ok mindig nemetuk beszelnek, nem torodnek azzal, hogy rajtuk kivul vannak mas anyanyelvuek, akiknek fogalma sincs arrol, hogy mit beszelnek:D jobb nem foglalkozni veluk, a ilyenek:)

  Judit

  ReplyDelete
  Replies
  1. szia Judit! hát igen, vélhetőleg ez globális probléma velük kapcsolatban. :D

   Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Huge Update

Helló!

Nagyon régen nem jártam erre, de sok minden történt, és gondoltam ne lógjon már itt ez a blog csak úgy, kezdeni kéne vele valamit.

Még hónapokkal ezelőtt átraktam ugyan minden bejegyzést wordpressre, de egy idő, és egy elég negatív poszt után letöröltem. Igazából írni se nagyon volt kedvem már, elhatalmasodtak a szürke hétköznapok...

Szóval, ott hagytam abba, hogy munkát kaptam a Costánál, Ealingben, még tavaly júliusban. Elköltöztem a családtól albérletbe, ahol a mai napig is lakom. Szeptemberben viszont átraktak egy másik Costába, Hammersmithbe.

Eleinte tök izgi volt ez az új élethelyzet, végre éltem a kis "normális" életem, nem voltak síró gyerekek meg host family, új dolgokat tanultam, új embereket ismertem meg, független lettem úgymond, de aztán persze ahogy kezdtem megismerni a companyt, meg a munkatársakat úgy jöttek elő a problémák is.
(Azt viszont nem bánom amúgy, hogy átraktak, mert jobb társaságba kerültem és az üzlet sem olyan forgalmas, szóval maga a munk…

Amikor a csillagok együtt állnak...

Az előző bejegyzésem ott fejeztem be, hogy talán felvesznek a Vöröskereszthez. No, végül is július 15-én fel is vettek. Az azt megelőző időszakban viszont eléggé rottyon voltam.
Áprilistól július közepéig tehát csak lógtam a levegőben. Borzasztó volt az a három és fél hónap: nagy volt a bizonytalanság, alig találtam munkát, nem tudtam mi lesz, szóval elég stresszes volt, mert koránt sem volt olyan zökkenőmentes visszarázódni a hazai életbe, mint gondoltam. Sokat tépelődtem, hogy megérte-e visszajönni, nem kellett volna mégis csak kitartóbbnak lennem és Londonban maradni, minek jöttem egyáltalán haza stb. Aztán nyilván, amikor megkaptam a munkát fellélegeztem kicsit, elindult végre az itteni életem. Jó volt újra közösségben lenni és kezdetben a munka is nagyon tetszett, jól éreztem magam. :) 
Aztán kb. két hónap elteltével kezdtek előjönni a problémák és rájöttem, hogy ez mégsem az, amit hosszú távon csinálni szeretnék, sőt lépni kell minél előbb. Úgyhogy itt megint jött egy kevésbé k…

National Insurance Number igénylés

Yupp, szombaton NI number (NIN, NINo, kinek ahogy tetszik; nekem így) interjúm volt a Whitechapel Job Centre Plusban. :)

Hétfőn töltöttem ki a jelentkezésem online (telefonon is lehet őket hívni; meg kell adni olyan alapadatokat, mint cím, telefon, foglalkozás, miért akarok NI numbert és igényeltem-e már korábban), majd egy-két óra múlva jött az email a szombati időponttal. Az emailben megjelölték az interjú helyét, illetve, hogy milyen dokumentumokat szükséges bemutatnom majd. Pénteken kaptam (behívó)levelet is, amiben újra részletezték az interjú helyét, idejét, a szükséges dokumentumokat stb. Ilyenek szerepeltek benne, hogy személyi azonosságot igazoló okmány (útlevél), születési anyakönyvi kivonat, lakcím igazoló, illetve mindenféle dokumentum arra az estre, ha az ember házas, plusz ha dolgozik, akkor munkáltatótól valamiféle igazolás stb stb... Mivel ez a kettő engem nem érintett, ezért nem is nagyon foglalkoztam velük, így nem emlékszem pontosan. Mivel kicsit izgultam, ezért utá…